Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nyelveken szólás

2011.11.29

Kép

A Szentírás világosan tanítja, hogy nem volt követelmény, hogy mindenki szóljon nyelveken annak lelki jeleként, hogy újjászületett vagy Lélekkel megkeresztelkedett. Ennek ellenére a nyelveken szólás mai élharcosai ezt vallják. Jézus nem szólt nyelveken, de soha senki sem volt olyan mértékben megkeresztelve Szentlélekkel mint Ő. Pál figyelmeztet a nyelvek ajándékának téves hangsúlyozása ellen.
 
A nyelvek ajándéka az a célja volt, hogy evangéliumot hirdessék a hitetleneknek.. Így tehát nem azért volt, hogy a gyülekezetekben a lelki felsőbbség gyakorlataként végezzék. Egy ilyen gyakorlat azt eredményezné, hogy hitetlenek azt hinnék, hogy a keresztények magukon kívül vannak. Mégis, ennek az ajándéknak a modern használata inkább arra kezd hasonlítani, ami ellen Pál figyelmeztet, mind sem a bibliai nyelvek ajándékára, amely az a célja, hogy az evangélium hirdetését elősegítse.
 
Ördög mindig tesz csodákat, jeleket, amely részét képezik az utolsó nagy csalásnak. Szentlélek hatalma alá kerülő bizonyítéka NEM a kiabálás, a tánc, a földre zuhanás, vagy a nyelveken való szólás külső fizikai jelensége - még a csodák sem. Szentlélek bennünk való lakozása igazi bizonyíték a megváltozott emberek életében megnyilvánuló Lélek gyümölcseiben látható. Gal.5/ 22-23.  De a Lélek gyümölcse szeretet, öröm, békesség, hosszútűrés, szívesség, jóság, hűség, szelídség, mértékletesség. Az ilyenek ellen nincs törvény.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.