Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2008.06.14

Jobb lator

Katolikus fordítás (Szent István Társulat):
Lk 23,43 - Ezt válaszolta neki: "Bizony mondom neked, még ma velem leszel a mennyben."

 

A protestáns fordításban: (Károli Gáspár által)

Lk 23,43 - Erre ő így felelt neki: "Bizony, mondom néked, ma velem leszel a paradicsomban."

 

Azt hiszem nem az írás számít az igék között, hanem az értelem, hogy mit mond, vagyis hogyan értsük.


Jézus Krisztus is harmad napra támadt fel, eleve akkor nem találkozhatott a latorral a Mennyben.

A latom felismerte Jézusban Isten Fiát, a Megváltót.
 Komolyan kérte, mint aki megértette, hogy Jézus megmenti őt. A hangjából kicsendülő reménység, gyötrelemmel elegyedet, mert tudta, hogy ha Jézus nem bocsát meg neki, akkor elveszett, örökre elveszett. Látta Jézus, hogy teljesen átadja magát neki, ezért mondta, hogy "Bizony mondom néked: Ma velem leszel a paradicsomban."(Lk 23:43)  Krisztus nem azt ígérte ezzel, hogy a tolvajnak már azon a napon vele kell lennie a paradicsomban. Ő maga sem ment azon a napon a paradicsomba, vagyis a Mennybe. A sírkamrájában aludt és a feltámadás reggelén azt mondta: "Nem mentem még fel az én Atyámhoz" (Jn 20:17).
Az ígéretet azonban a keresztre feszítés napján, a nyilvánvaló vereség és sötétség napján adta. "Ma", miközben haldoklik a kereszten mint gonosztevő, Krisztus biztosít egy szegény bűnöst arról "velem leszel a paradicsomban"

Ez azt jelenti, hogy üdvösségre jut a lator.
Lator most a sírba van és alszik, de ő is ott lesz a feltámadáskor az utolsó napon az üdvözültek között. Ezzel biztosította a latrot „velem leszel a paradicsomba” vagyis a Mennyeknek országába.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

fogaskerekes@citromail.hu

Marika, 2008.12.30 20:03

Kedves Szabolcs!

Fizikai test halálakor a lélek nem hagyja el a testet. Ott marad vele, míg az utolsó napon eljön Jézus Krisztus és feltámadnak, akik a Krisztusban haltak meg.
A halál pillanatában Isten az élet leheletét vonja vissza, amitől azonnal megszűnik az ember minden funkciója.
Így (nem a test, hanem) az ember újra porrá lesz, mint azelőtt volt, "mert por vagy te, és ismét porrá leszel". I. Móz. 3,19/b.
Az ember úgy éli át a halál és a feltámadás közöm állapotot és időt, mint egy alvást. Mind az Ószövetség, mind az Újszövetség egyaránt ezt a hasonlatot alkalmazza.

Kérésem! Tanulmányozd az Írást és rágd át töviről hegyire. Engedd, hogy a szentlélek vezesse a gondolatodat, ne a Te emberi gondolatod legyen az erős, hanem az isteni.
Jobb lator megtért akkor, és üdvösségre jutott, mert Jézus megígérte neki, hogy vele vacsorál feltámadáskor, az utolsó napon, mikor újra eljön a földre. Most a sírba van és várja a feltámadást.

magyarország

Szabolcs, 2008.12.16 22:06


A Fizikai test halála pillanatában a lélek kiszáll a porhüvelyből . Tehát Krisztus lelke igenis jelen lehetett a latoréval együtt a paradicsomban aznap este , hiszen csak három nappal később tért vissza a hátrahagyott testbe . Egyébként örvendetes dolog , hogy vannak akik kellő idővel és energiával rendelkeznek ahhoz , hogy megpróbálják kétségbevonni az Újszövetség tanítását . És általuk meg nem értett szavakon lovagolnak .