Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Jézus az élő Ige

2020.06.05

es-en-kerni-fogom.jpg„Amikor reggel felkelsz, érzed a gyámoltalanságodat és azt, hogy milyen sok erőre van szükséged Istentől? Ilyenkor mennyei Atyád elé terjeszted-e alázattal, szívből szükségletedet? Ha igen, angyalok jegyzik az imáidat, és ha nem vagy képmutató, s olyan veszélyben vagy, hogy akaratlanul tennél rosszat, és árasztanál olyan befolyást, ami rosszra vinne másokat, akkor őrzőangyalod melletted lesz, késztet, hogy egy jobb utat válassz, ő adja szádba a szavakat, és befolyásolja cselekedeteidet” (Ellen White: Messages to Young People [Üzenet az ifjúságnak], 90. o.).

Hogyan lakozhatunk az Atya, a Fiú és a Szentlélek jelenlétében?

·          Egyszerűen töltsünk időt azzal, nyitott szívvel és elmével tanulmányozzuk a Bibliát. Jézus az élő Ige (Jn 1:14, 14:6-9), és ha láttuk Őt, akkor láttuk az Atyát. Az Isten írott Igéjének megszületését pedig a Szentlélek inspirálta (2Pt 1:21). Tehát, miközben olvassuk a Bibliát, és hiszünk tanításaiban és ígéreteiben, lépésről lépésre átváltozunk Jézus képmására (2Kor 3:18).
·          Továbbá, miközben imádkozunk Istenhez, megnyitjuk szívünket neki, mint Barátunknak, a Szentlélek közel jön, meglágyítja szívünket, lelkünket pedig felvértezi az előttünk álló küzdelmekre. Amikor imádkozunk, a sátán ereje megtörik, és Isten ereje által le fogjuk győzni a kísértéseket.
·          Végül, miközben engedelmeskedünk a Biblia üzenetének, és megosztjuk azt másokkal is, közelebb kerülünk Isten szívéhez, és bensőnkben békére találunk (Mt 11:28-30).
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.