Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Magos pogácsa

2016.08.14

magos-pogacsa.jpg

            

 

 

 

 

 

 

 

 

                 

 

                 

                   

                  

 

 

                    0,5 kg fehér liszt

            0,5 kg teljes kiőrlésű barnaliszt

           1 kocka margarin (25dkg)

           5 dkg élesztő

              1 evőkanál só

           1 evőkanál lenmag őrölve

           1 evőkanál szezámmag őrölve

           1 evőkanál napraforgómag őrölve

           1 mokkáskanál piros paprika, ami el is maradhat

              langyos víz kb.3-4 dl. Annyi amennyit a tészta felvesz.

 

Az anyagokat összekeverjük, hozzáadjuk a vizet fokozatosan. Keményebb állagú tészta legyen, és jól kidolgozzuk. 1-órát kelesztjük. Mikor megkelt, deszkára öntjük, (a deszkát nem lisztezzük be) enyhén összegyúrjuk és 2-3 centi (2 ujjnyi) vastagra kinyújtjuk. A tetejét berácsozzuk éles késsel. Pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. Egy kicsit a kezünkkel gömböjítük a kiszúrt pogácsát, hogy magasabb legyen a pogácsa oldala. Száraz tepsibe rakjuk és előmelegített sütőben 250 fokon sütjük, kb 30 -perc míg barna nem lesz a pogácsa alja. Kb. 48-50 pogácsát kapunk.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.