Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Magos csavart

2018.10.14

 magoscsavart.jpg                      Hozzávalók:

  • 50 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 50 dkg finomliszt
  • 1-1 marék pirított szezámmag, napraforgómag, lenmag, durvára vágott tökmag.
  • 25 dkg növényi margarin (LIGA margarin)
  • 2 ek tengeri só
  • 4 vagy 5 dkg élesztő
  • 3-4 dl langyos víz

                 Kence a tetejére:

  • 0,5 dl olíva olaj
  • 0,5 dl víz
  • 1 teáskanál tengeri só
  • 3 gerezd fokhagyma pépesítve
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 púpozott evőkanál sörélesztő pehely (a kence hozzávalókat össze turmixoljuk)

A hozzávalókat összekeverjük, annyi langyos vizet teszünk hozzá amennyit a tészta felvesz. Ne legyen a tészta se kemény se puha.  Enyhén megdagasztjuk a tésztát, és mikor kész 1-órát kelesztjük. Mikor megkelt ½ cm vastagságúra kinyújtjuk. Utána 15x3 cm-es derelyeszaggatóval vagy pizza vágóval csíkokra felvágjuk. Mindegyik csíkot csavarjuk meg kétszer. (Egyszerű, ha fakanálra rátekerjük a tésztacsíkot és gyengén lehúzzuk róla). Sütőbe rakva 200 fokon sütjük kb. 30-35 perc, míg az alja barna nem lesz. Ha megsült a kencével bekenjük egyenként a szalagocskákat. Melegen magukba szívják a finom kencét.

(Én szezámmag kivételével daráltan teszem bele a magokat 1-1 evőkanállal, mert jobban emészthető és jobban felszívódik)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.