Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2011.10.25

Hagymás csiga vagy kifli

2,5 csésze teljes kiőrlésű liszt

2,5 csésze fehérliszt

2 tk szárított élesztő, vagy 2,5 dkg élesztőpizzakremes.jpg

0,5 csésze feldarabolt vöröshagyma

1 ek fokhagymapép  

0,5 ek só

0,5 csésze magozott datolya, vagy mazsola

kb.3 dl langyos víz

kb.1 ek flora margarin

pizza krém

 

Elkészítés: A datolyát, vagy mazsolát kevés meleg vízzel turmixszoljuk össze, jó pépes legyen.

 

Az anyagokat a datolyával összekeverjük.  Mixerrel, vagy kezünkkel, jól összedagasztjuk. Egy rugalmas puha tésztát kapunk. 20 percig kelesztjük.Ha megkelt kissé meggyúrjuk. A bucit két részre vágjuk. Kinyújtjuk vékonyra. Megkenjük pizza krémmel és felcsavarjuk egy rúdra. A rudat kb. 2 cm széles darabokra vágjuk, nyitott végével a kiolajozott tepsibe rakjuk

 

Készíthetünk belőle kiflit is: Derelye vágóval kocákat vagdosunk, egyik sarkába kevés pizza krémet teszünk és kis kifliket  formálunk belőle.

 

Pizzakrém

 

Hozzávalók:
·                            hagyma
·                            paradicsom (vagy paradicsompüré)
·                            fokhagyma
·                            bazsalikom
·                            oregano
·                            tárkony
·                            méz
·                            majoránna
·                            borsikafű
·                            ételízesítő
·                            pirospaprika
·                            olaj
Elkészítés:
A hagymát apróra vágom, olajon megpárolom, majd rádobom a kockára vágott paradicsomot, (vagy paradicsompürét) hozzáadom a zúzott fokhagymát. Minden fűszerből kb. egy teáskanálnyit teszek rá, összeforralom. És már kész is! A végén 1 teáskanál mézet teszek bele, ami el is maradhat.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.