Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gépi kenyérsütés

2009.11.07

    Kép  Süssünk kenyérsütőgéppel!

Nagyanyáink kézzel gyúrták, kelesztették, majd hónuk alá kapták és a falu pékjével süttették ki kenyerüket. Mi rohanunk, semmire sincs időnk. Pedig csak egyszer kellene kipróbálnunk, hogy rájöjjünk: saját sütésű házi kenyerünknél nincs jobb a világon!

 

 

 

 

Kenyér teljes kiőrlésű búzalisztből (gépi)

2 mérce langyos víz (gép pohara)
2 mérce teljes őrlésű liszt (gép pohara)
2 mérce fehérliszt
0,5 csomag szárított élesztő
1 evőkanál olaj
2 legkisebb mérce só
1 legkisebb mérce cukor vagy méz

  Beállítjuk a kenyérsütőnket tetszés szerint
ha csenget:
1 evőkanál tökmag
1 evőkanál napraforgómag
1 evőkanál szezámmag
1 evőkanál lenmagot adunk hozzá

(őröljük meg a magokat kávédarálón,így jobban emészthető)

Nagyon finom!

 

 

  • KoMo Magic gabonadaráló
    KoMo Magic gabonadaráló

Ár:79000,-Ft

Nemesfém és bükkfa harmonikus kombinációja. Nagynak tünik, ám mindössze 33 cm magas. Belső szerkezete a Fidibus 21-nek megfelelő.

Súly: 7 kg
Magasság: 34,5 cm
Csészeűrtartalom: 85 dkg
Malomkő: 75 mm
korund-kerámia kő
Teljesítmény: 10 dkg finomliszt percenként

Motor: 220 V/250 W

Malomtest: bükkfa-fém kombináció

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.