Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

 Önmagunk okozta rákos megbetegedések

Igen sok rákos betegségről kiderül, hogy a betegek saját maguk idézték elő. Azáltal okozzuk ezeket, amit eszünk, iszunk, ahol élünk és dolgozunk, amit belélegzünk – a környezeti tényezők meghatározhatják, hogy bekerülünk-e a rákos megbetegedésekről szóló statisztikákba, vagy sem.


Ez azt jelenti, hogy magunkban hordozzuk a rákot?
Az orvostudomány nagy lépéseket tett és tesz a rákos megbetegedések korai felismerése és az egyre jobb és jobb kezelések irányába. Ám ezek az erőfeszítések többnyire már a betegség kialakulása után történnek. A szomorú igazság az, hogy sok rákos eset tekintetében állandóan emelkedik az összes halálesetek aránya. Négyből egy amerikai életének a rák vet véget.
Ez a tendencia azonban visszafordítható. Egyszerűen csak elővigyázatosnak kellene lennünk. Ha megtennénk azokat az óvintézkedéseket, amelyekről már tudunk, a rákos esetek 70-80 százaléka megelőzhető lenne.


Nem teszünk meg szinte mindent, hogy elkerüljünk egy ilyen rémítő betegséget?
Szinte mindent megteszünk – talán csupán az életmód-változtatást kivéve.
Vegyük például a tüdőrákot. Ez a rákfajta több férfit és nőt öl meg az Egyesült Államokban, mint bármi más. A Surgeon General (az amerikai hadsereg egészségügyi alakulatainak főparancsnoka) 1964-ben tartott beszámolója óta tudjuk, hogy a tüdőrák közvetlen módon összefügg a cigarettázással. Igaz, hogy milliók felhagytak ezzel a szokással, Amerikában mégis minden negyedik felnőtt dohányzik. A rákos megbetegedések (tüdő, ajak, száj, nyelv, torok és nyelőcső) megelőzhetők, ha az emberek egyszerűen abbahagyják a dohányzást. Ez a hólyagrákos megbetegedések felét is megelőzné.

 
Néhány rákféle valóban összefügg az étrenddel?

Férfiaknál a második és harmadik leggyakrabban előforduló rákos megbetegedés a prosztata- és a vastagbélrák. Nők esetében pedig ezen a két helyen a mell- és a vastagbélrák szerepel. A széles körű kutatások eredményeként számos bizonyíték mutat arra, hogy e rákesetek 50 százalékát a táplálkozással lehet összefüggésbe hozni: túl sok zsiradék, túlsúly.

 
Mi a helyzet a vegyi anyagokkal és rovarirtó szerekkel?

Karcinogének – azaz rákot kiváltó vegyi anyagok – például az élelmiszer-adalékok, tartósítószerek, ízfokozók, rovarirtó szerek és más kémiai anyagok, amelyeket magunkhoz veszünk, amikor élelmiszereket termesztünk és vásárolunk. Azonban csak az összes rákos megbetegedés 2 százaléka hozható összefüggésbe hitelt érdemlő módon ezekkel az anyagokkal. Viszont naponta erőteljesen gyarapodnak a rák és az olyan étkezési tényezők közötti kapcsolatra vonatkozó bizonyítékok, mint amilyen a zsír és a rost.
A századforduló étrendjével, étkezési szokásaival összehasonlítva az átlagos amerikai ma 36 százalékkal több zsiradékot és egyharmaddal kevesebb rostot fogyaszt. A világ azon területein, ahol alacsony a zsírfogyasztás, viszont magas a rostbevitel, szinte elhanyagolható a vastagbél-, mell- és prosztatarák előfordulása. Az Egyesült Államokban, Kanadában és Új-Zélandon, ahol az étrend rostszegény és zsírban gazdag, az efféle rákos megbetegedések aránya jóval magasabb.


Nem inkább a faji különbségek adnak magyarázatot ezekre az eltérésekre?
Ugyanezt a kérdést tették fel a kutatók is. Megállapították például, hogy a falvakban és vidéken élő japánok esetében ritkábban fordulnak elő ezek a rákos megbetegedések. Hagyományos rostfogyasztásuk magas, zsírbevitelük pedig átlagosan csupán 15-20 százaléka az étrendnek. Ám amikor kivándoroltak Amerikába, s elfogadták a nyugati étrendi szokásokat és életmódot, e rákfélék előfordulási aránya drámai módon megnövekedett a körükben is, és nemsokára egyenlő lett az amerikaiakéval.

 
A zsír vagy a rost hogyan gyakorol befolyást a rák kialakulására?

Nincs még minden válasz a birtokunkban, de a rák a karcinogénekkel kapcsolatos –olyan kémiai ingeranyagokkal, amelyek idővel rákos elfajulásokat okozhatnak. Az egyik példa az epesav. A táplálékban lévő zsírmennyiség hatással van, illetve meghatározó a szervezet termelte epe mennyiségére. A béltraktusban ezek közül az epesavak közül néhány irritáló karcinogénelegyeket alkothat. Minél hosszabb ideig érintkeznek e vegyületek a vastagbéllel, annál nagyobb az ingerhatás.
Itt kerül be a képbe a rost. Rostszegény táplálék fogyasztása esetén az anyag lassan halad át a beleken: gyakran 72 órát, de akár 7 napot is igénybe vesz, amíg megteszi az utat a bejárattól a kijáratig. A rost felszívja a vizet, mint a szivacs. Ez segít feltölteni a beleket, és fokozott aktivitásra serkenti őket. Magas rosttartalmú étrend fogyasztásánál a táplálék 24–36 óra alatt áthalad a beleken.
Ez két úton is segít a vastagbélen. Lerövidíti azt az időt, amíg ingerlő anyagoknak van kitéve, és felhígítja az ingeranyagok koncentrációját a rost vízvisszatartó képességénél és elkülönítő hatásánál fogva.

 
Mit kell tudni a többi rákfajtáról?

A sok zsírfogyasztás elnyomja a test immunrendszerében működő fontos sejtek aktivitását. Ezt a hatást kimerítően tanulmányozták a mellrákkal összefüggésben, és talán hathat más ráktípusok esetében is.
A túlzott alkoholfogyasztás megnöveli a a nyelőcső- és hasnyálmirigy-rák kockázatát, és azoknál is ezt teszi, akik dohányoznak. A túlsúly megnöveli a mell-, a vastagbél- és a prosztatarák kockázatát. Vannak továbbá olyan anyagok, amelyek miatt ugyancsak kialakulhatnak rákos elváltozások: ilyenek az azbeszt, az elégtelen égés füstje, a passzív dohányzás és a toxikus vegyi anyagok.
A négy életstílus-tényező – ne dohányozzunk; ne fogyasszunk alkoholt; fogyasszunk magas rosttartalmú, zsírszegény, vegetáriánus táplálékot; legyen normális a testsúlyunk – közel 75 százalékban megelőzheti a társadalmunkban ma fellelhető rákfajták kialakulását. Ahelyett, hogy négy amerikaiból egy rákban halna meg, a kockázat egy a húszhoz mértékben csökkenthető lenne – és ez nem képtelen, megvalósíthatatlan álom!

Reménység rák esetén (könyv címe) 
Jelei, okai, megelőzése és kezelése
Dr. Calvin Thrash és Dr. Agatha M. Thrash

Az orvos szerzőpár az Egyesült Államokban él, és főként természetes gyógymóddal kezeli betegeit. A könyv javaslatokat sorol fel, hogyan kezelheti a beteg magát. Mivel egyedül Istennek van gyógyszere erre a betegségre, mégis fontos lépéseket tehetünk, hogy együttműködjünk Teremtőnkkel, lelassítsuk a rák fejlődését, vagy hosszú időre gyógyultnak tartsuk magunkat.

 

 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Légköri permetezés

lajstrom, 2011.11.19 14:27

Szerintem ezért is betegszünk meg és egyre inkább !!

sokan azon gondolkodnak,hogy vajon honnan kerülhet a légtérbe európa bizonyos részeire radióaktív anyag?!

A magyar média tud ennek a létezéséről. Az Rtl-klub, Tv2 hírműsorait kerestem fel ezen témával, természetesen csak mint különös észrevétellel, a reakció semmi. Majd küldtem a linket. Szintén semmi! Tehát Igaz, mind a Magyar Piramisok, amire ugyanez a reakció volt. Kényes témák ezek, amit nem szeretnének megosztani velünk, mert rengeteg kérdés merül fel az emberben.

http://www.youtube.com/watch?v=1iNf2MiiQ-E&feature=share

focusgreen@gmail.com

focus, 2009.01.26 20:03

Kérlek vegyük fel a kapcsolatot, írj a címemre, nagyon fontos!!!!