Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A legjobb csírák

2008.03.09

http://www.vegetarianus.hu/irasok/csira.html#voroskaposztacs

  Bab-, szójabab- és borsócsíra

A hüvelyesek csírái jó hatással vannak a szívre, magas rosttartalmuk nagyszerűen szabályozza a vérnyomást. A bennük lévő sok vas segíti a vérképzést, E-vitamintartalmuk szépíti a bőrt. 

Brokkoli- és vöröskáposztacsíra

E csírák vértisztító, bőrtápláló, keringésjavító hatással bírnak, jót tesznek a csontoknak, a látásnak és az emésztésnek, valamint csökkentik a daganato betegégek kialakulását is.

Búzacsíra

A búzacsíra nagy mennyiségben tartalmaz A- és C-vitamint, kálciumot, magnéziumot, vasat, kobaltot és antioxidánsokat. Kiváló méregtelenítő hatásának köszönhetően tisztítja a májat, gyógyítja a gyulladásokat. Jótékonyan hat az anyagcserére, de emellett erősíti az idegrendszert, szabályozza a vérnyomást és gátolja a rákos sejtek életben maradását.

Lucernacsíra (Alfalfa)

Igen magas a C-, B-, B12-, D-, E- és K-vitamin-tartalma, sok benne a vas, a kálcium, a foszfor és a magnézium. Rendkívül jótékony hatással bír szív- és érrendszeri betegségek esetén, például megelőzi a vérrögök kialakulását. Növényi hormonjai hasonlatosak az ösztrogénhez, ezzel például a mellrák megelőzésében is hatásos.

Mustármagcsíra

Elsősorban antibiotikus hatásáról ismert, de segít a keringési rendellenességek, az emésztőrendszer és a máj betegségeinek gyógyításában, jótékonyan hat bőrbetegségek és hajhullás esetén is.

Napraforgócsíra

Igen sok A-, C-, B-, D- és E-vitamint, valamint rezet, cinket, vasat, foszfort, kalciumot és jódot tartalmaz. Elsősorban méregtelenítő és tisztító hatású, és hatékonyan csökkenti a koleszterinszintet is.

Retekcsíra

A rengeteg vitamin és ásványi anyag mellett elsősorban kiemelkedően magas foszfortartalmáról ismert. Természetes antibiotikum és kiemelkedő a tisztító hatása, megfázás vagy nátha esetén oldja a nyálkalerakódásokat. Tökéletes vízhajtó, segít a kisebb vese- és epekövek eltávolításában.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Veszprém-ŰGyulafirátót

(Mria Rossi, 2013.03.22 12:20)

Vajon elgondolkodtunk-e már azon, hogy a mi CSÍ-ra szavunkban
bizony benne van a csí, azaz az életető életenergia. Páldának okáért: csibe, csikó, csinos, csíra, ....mind-mind energiával telített ősi szavaink. Ha nem a világon a legősibbek!
Ezt kutatván dr. Eőri Ajándok /elmondása alapján/ a következő érdekességre bukkant.
Az egyik kínai természetgyógyász professzor kutatásai alapján rájött arra , hogy elődeik ezt a szót a HUN-októl vették át. De nemcsak magát a szót, hanem a gyógymódok alapjait. A mi testvéreink a hunok már jól ismerték a csi-energiapontokat és le is rajzolták. Azt is tudták, hogy mely étkekben található, s ezeket az étkeket - ha éppen főzték - akkor milyen forrásvízzel kell párolni.