Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az igaz és hamis vallásosság szembekerül a történelem végén

2008.04.20

 

Kép 
 

Dán 7,25/b, vö. 2Thess 2,7-8
"És véli, hogy megváltoztatja az időket és a törvényt."
Jel 14,12
"Itt van a szentek békességes tűrése, itt, akik megtartják Isten parancsolatait és a Jézus hitét!"

 

 

 

 

Életével és halálával Krisztus bebizonyította, hogy Isten igazságossága nem semmisítette meg irgalmasságát. Isten megbocsáthatja a bűnt, s emellett a törvény szent, igaz és jó, s annak tökéletesen engedelmeskedhetünk. Sátán vádjai megdőltek. Isten félreérthetetlen bizonyítékát adta szeretetének az emberek iránt… Sátán most azzal hozakodik elő, hogy a törvény, amelyet Isten saját maga jelentett ki, nem tökéletes, és annak néhány előírását megváltoztatta. Ez az utolsó nagy ámítás, amellyel Sátán be akarja csapni a világot. Nem kell megtámadnia az egész törvényt, ha félre tudja vezetni az embereket, hogy ne vegyék figyelembe annak bármely előírását… Azzal, hogy az emberek hozzájárulnak a törvény akár egyetlen előírásának megszegéséhez, Sátánt emelik hatalomra maguk fölé. Ő azzal igyekszik ellenőrzése alá vonni a világot, hogy emberi törvénnyel helyettesíti Isten törvényét… Az emberek saját maguk által alkotott törvényeikkel biztosan Isten törvénye ellen munkálkodnak majd. Igyekeznek mások lelkiismeretére kényszerítő nyomást gyakorolni, és saját törvényeik érvényességét kierőszakolni, hogy azok segítségével elnyomhassák embertársaikat.
Az Isten törvénye elleni háború, amely még a mennyben kezdődött el, az idők végéig folytatódik. Mindenki próbára lesz téve. Engedelmesség vagy engedetlenség - ez az a kérdés, amelyről az egész világnak döntenie kell. Mindenkinek választania kell Isten törvénye és az emberek parancsolatai között.
A pápaság megkísérelte megváltoztatni Isten törvényét. A második parancsolatot, amely tiltja a képek imádást, törölte a törvényből, a negyedik parancsolaton pedig úgy változtatott, hogy a hetedik nap helyett az elsőt tette hivatalos nyugalomnappá. A második parancsolat kihagyását a katolikus egyház azzal indokolja, hogy arra nincs szükség, mert benne van az elsőben. Azt állítja, pontosan úgy tolmácsolja a törvényt, ahogy azt Isten szándéka szerint érteni kell. De a próféta által megjövendölt változtatás egy másik, szándékos és tudatos módosítást jelent: "Véli, hogy megváltoztatja az időket és a törvényt." A prófécia pontos teljesülése a negyedik parancsolat megváltoztatása. Az a tekintély, amely erre a változtatásra jogot formál: az egyház. A pápai hatalom tehát nyíltan Isten fölé emeli magát. (Ellen G. White: Jézus élete, 671-672. o.; Korszakok nyomában, 398. o.)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.